" aku NUR AMIRAH BINTI AHMAD TAKHIYAT . lahir pada 16 AUGUST 1992 . aku mengarang BLOG ini bukan lah untuk BERMEGAH mahupun MENAGIH SIMPATI anda . aku menulis bagi menceritakan kehidupan aku kepada anda . kisah hidup aku yang telah ditentukan olehNYA . aku akan menaip dengan HATI yang terbuka and tenang . aku harap anda membaca pun dengan PERASAAN yang sama . aku meMOHON ampun dan maaf andai kata cerita hidup aku ini mengGURISkan hati anda . meNYINGGUNG hati anda . meNYAKITkan hati anda and seangkatannya . aku menulis dengan HARAPAN aku akan meneruskan kehidupan aku menjadi lebih BAIK pada masa akan datang berbanding masa kini . doa dan RESTU anda amat lah aku menanti . aku berharap semoga segala yang ditentukan olehNYA pada diri aku baik belaka . aku akan pastikan aku REDHA dengan ketentuanNYA itu . AMIN "

Followers

Saturday, 23 June 2012

1malam

aku dikampung sekarang. oke malam tadi sampi kampung . padahal esok dah kena balik klang balik . 
gara-gara makcik amylia aku tuh la . amylia-amylia
semalam aku gi training badminton, tengah training tetiba yeen and p.jay datang. nak bagi semangat katanya. gila sakai err. hahahahah
yeen cakap esok petang aku kena gi Angkasapuri . aku terus berkerut . asal pulak?
yeen cakap Belia ajak . oke yang aku pelik nye aku xjoin pun Belia kolej . yeen kata nama aku ada .
iiisshhh aku memang agak 100% ni kerja amylia . memang dah agak adah . 
tetiba umi call . umi tanya balik tak? aku pun cakap lah entah, kenapa?
umi cakap malam nie abi buat usrah, and ada bakar-bakar (BBQ)
ooooUUUhhh . oke lah . aku balik, nasib uma aku tuh 1jam dah boleh sampi . 
habis training aku teros siap2 kemas barang sebab dah petang karang xsempat sampi uma sebelum maghrib.
sebelum balik, macam biasa jumpa amylia, amy tanye nak gi mana? 
nak balik kampung lah makcik . amy teros monyok . ahhahah
padahal aku tahu sebab apa muncung die monyok . haha . tapi buat2 tak tahu je . hahah
so aku tanye, kenapa?
amy baru sebut nama aku. miraaaaaaaaa . 
aku terus mencela . alah mira tahu , amy tulis nama mira gi Belia esok kan? amy pun angguk . hahahh
tak payah nak muncung sangat oke. esok mira balik klang balik oke. mira balik sebab ada usrah malam ni and nak basuh baju yang sebakul tuh la . 
oke amy senyum . YES ! :)

btw. walaupun amy suka buat sesuatu tentang aku tanpa pengetahuan aku . aku still akan senyum and nak die senyum . sebab aku tahu setiap apa yang die buat untuk aku tuh adalah untuk kebaikan aku . :)



by 'A

Tuesday, 19 June 2012

... A ...



Air mata adalah satu satunya asset yang perempuan ada untuk luahkan sesuatu yang tak mampu diluahkan melalui mulut. setiap aliran air mata itu pasti ada kebahagiannya :")

malangnya kau terlalu alpa dengan cinta, sampai kau lupa pada yang kasihkan kau . :")

aku tak tegur, tak text, tak call tak bermaksud aku tak rindu kau. Yang sebenarnya, aku cuma nak tunggu bilakah kau akan rindukan aku? . :")

aku dah usaha. aku harap apa yang aku usaha selama ini berbaloi. Berbaloi untuk melupakan segala pasal kau. Kbai :")

sesungguhnya

.
.
.
.
.



by 'A


Saturday, 16 June 2012

lagi ?

penat asik berjalan je . hari ini gi NILAI lagi . 
padahal baru minggu lepas gi nilai . minggu nie gi lagi . 
iiissshhhh2 . da jadi minah NILAI ke aku ni ?
eeehhhh . jangan , kat Nilai tu dah la banyak Pakistan . xpasal2 karang . ;D

tapi minggu nie aku gi 1 family, semua gara2 kakak ipar aku nie lah . kemaruk shopping sungguh kan ?
hhhhaa' kan aku dah angkut gi Nilai . shopping lah sampi lebam . ahhah
sampai abang aku yang suami die pun xlarat dah nak temankan kakak ipar aku tuh shopping . hahahah
nasib lah ko along dapat bini macam tuh . hahah

bila dah nak pengsan semua ye, so aku pun ajak lah balik . sebab aku pun dah penat sangat , 
dengan lapar ye xmakan seharian lagi . so ajak bela la . hahah
sebelum balik apa lagi? makan dulu lah kan . rugi kua xmakan . ahhahahah


oke. nie lah kakak ipar aku . *abaikan muka kebuluran aku tu*









Saturday, 9 June 2012

minah

baru sampai uma , baru jumpa katil and tilam .
aahhhhh sumpah lenguh badan .seharian berjalan lah kata kan . ;D
oke penat dah . so nak taip pun kabur2 dah . 


penat pusing 1 nilai3 nie . ffuuuhhh . memang jadi minah shopping aku hari nie . nasib badan lah . ;D


 balik darp milai teros siap2 gi kenduri . isi perot lah nampak gaya nye. hahah
so sekarag? 
badan dah penat. perot dah penuh . TIDO lah . apa lagi . heheeh
oke bai . gud night all . ;)


Friday, 8 June 2012

kikis HARTA

oke. nampak perkataan 'kikis harta' tu je dah lain dah kan , heheh
bukan apa , juz nak story . aku mengikis harta adik and kakak aku hari nie . hahah .
sampi je uma tadi aku teros cakap ngan adik and kakak aku yang aku nak Domino's . hahah
jahat kan ? suke2 hati je main mintak2 . hahahha
nasib korang lah dapat adik macam aku . hahah
tak sangka pulak kakak and adik aku pun onn je .hehhe . 
so aku pun siap2 lah . last2 xnk lah makan Domino's . nak Pizza Hut . hahah
kakak and adik aku sebel je. ada aku kesah ? hahah












semua pic muka aku nga busy dengan fon . hahah
nampak gaya ye macam tu lah . banyk bisnes yang perlu disettle kan lah katanye. ;D
poyo kan ? tau dah . ahhaah
btw aku kekenyangan bila makan kat Pizza sebab kenyang minum air yang 1 jug tu . ahhaha
makan pizza ye xkemana pun . last2 bungkus bawak balik gk . haha
tapi malas nak bawak balik . so gi kondo antar kat minah2 kondo eima baem semua tu . hahah. 
sorry lah ye sisa2 jak bagi korang ;D


Thursday, 31 May 2012

;") kerana kau?

Alhamdulillah akhirnya sampai juga aku kat rumah nie .  ;")
oke aku tak mampu nak kata apa2 buat masa sekarang nie. ;")
hanya mampu jatuhkan air mata aku nie je. ;")
Kesabaran Amat Diperlukan Di Sini . ;")


aku sangat lah gembira bila sampai sana . rasa bersyukur sangat dapat balik sana selepas sekian lama xbalik sana. aku sanggup sakit2 badan mandu semata2 nak balik sana . tapi malang nye, kegembiraan aku hilang disebabkan sikap kau . THANKZ sesangat pada sikap kau ;")
btw Alhamdulillah aku dapat jenguk2 mak bapak kau . ;")
Alhamdulillah juga kerana nak bapak kau sihat belaka . ;")

oke SUMPAH . sepanjang perjalanan balik tadi aku menitiskan air mata kerana kau . ;'')
Ya Allah ... hanya Kau jela yang tahu perasaan aku time tu . ;")
moga aku kuat untuk teruskan hidup . ;")


p/s khas untuk kau : halalkan makan minum aku, ampunkan segala salah silap aku pada kau . doakan kesihatan aku baik2 sahaja . moga aku dipanjangkan umo . moga aku dimurahkan rezaki . lastly. moga kau BAHAGIA disisi orang yang kau sayang . ;")

by 'A




Monday, 28 May 2012

BORING gila ketang

boring ,bosan ,tak tahu nak buat apa, semua tu benda yang membawa maksud yang sama oke . 
tambah lagi internet uma ini macam siput jalan . memang kesabaran sungguh diperlukan . ;)
bila dah bosan . apa lagi . buat benda yang agak gila la kan ? heheh 
kerja agak gila aku bila bosan adalah edit pic. HAHAH . nak jadi photodown sangat ke? HHEHEH
 oke lah . malas nak pokpek2 sangat . jom kita tinjau edit pic kita tu . cewah cewah . HAHAH




with makcik SAYANG ;")


saya seorang yang MISKIN paper kedana oke . ;)


with mek KELATE . geng BUDU bak kata member aku , HAHAH



   
BFF <3


me ;)


 HAHAH . makcik punye muka . garang+happy = ;")