" aku NUR AMIRAH BINTI AHMAD TAKHIYAT . lahir pada 16 AUGUST 1992 . aku mengarang BLOG ini bukan lah untuk BERMEGAH mahupun MENAGIH SIMPATI anda . aku menulis bagi menceritakan kehidupan aku kepada anda . kisah hidup aku yang telah ditentukan olehNYA . aku akan menaip dengan HATI yang terbuka and tenang . aku harap anda membaca pun dengan PERASAAN yang sama . aku meMOHON ampun dan maaf andai kata cerita hidup aku ini mengGURISkan hati anda . meNYINGGUNG hati anda . meNYAKITkan hati anda and seangkatannya . aku menulis dengan HARAPAN aku akan meneruskan kehidupan aku menjadi lebih BAIK pada masa akan datang berbanding masa kini . doa dan RESTU anda amat lah aku menanti . aku berharap semoga segala yang ditentukan olehNYA pada diri aku baik belaka . aku akan pastikan aku REDHA dengan ketentuanNYA itu . AMIN "

Followers

Friday, 24 February 2012

BOREA

hai semua . lama xketemu kan . sori la . sy sgt busy la sayang2 ku , heheheh . eeehhhh ! ni betol punya SAYANG la. ngt main2 ke ? .. XD . ha' takot da? hahahha . ccceehhh ! gurau jela sayang . =)

okey la . nk story sal roomate i . mggu ni kami semua bawa diri masig2 tok pulg ke kampung . sy pulg k sijangkang . dorg pulk ke kelantan and kampung halaman masing2. kawan2 sy sngt la KAKI shopping . sy selalu sakit KAKI sebb temnkn mereka shopping . tp lama2 da BESA da . 

baru2 ni kami ad HANGOUT ke jusco BUKIT TINGGI , niat hati nak tebus VOUCHER 1malaysia. tp terlajak PERAHU pulk tersinggah F.O.S . and yg plig kagum ye. saya TERpikat pd 1 tshirt ni ! YA ALLAH memag cun gila wei ! 


okey . ni la baju ye. CANTIK kan ? ckp cantik . klu x aku PANCUNG korg ! ahhahaha
xcaya ? jangan main2 !


brani la main2 sama aku . ak CINCANG halus2 korg nnti ! ahhahahah

okey lah . disebbkn bkn sekadar aku sahaja yg TERpikat dgn tshirt tu . malah mmbr2 aku p0w terpikat juga. so kami beli sama tok semua biar ADIL and SAKSAMA . akhir ye kami beli 9 helai tshirt yg sama .


okey xckup 9 0rg sbb time ni kami sahaja yg gi kolej pkai bju ni . yg selebih ye xde clss so membuta saja di hostel . jd ye kami ber5 saja yg pkai sama ari tu . =)

apa? nak BORONG kami ? no2 . kami bukan pmpn sebegitu . hahahah
tp klu nk borong spec blh . ad discoun bg yg HENSEM sahaja . ahhahahahahahhahahahah



Thursday, 9 February 2012

PATAH KAKI

da bape lama ye xdok xBEBAL kt PERSONAL TASTE ni ? lama kn .. iiissshhh =) . cori la ye . sy busy sgt ye . okey la . ak nk story sal ap yg ak wt AHAD leps. pagi2 ak da celik kan mata ak ni . celik2 tros mndi and berciap tok pulg ke SEROJA  yg HOT tu ! ehhehe. 
banyak tak destinasi yg ak gi ? memang PATAH KAKI wei . sangat PENAT .

ak gi ngn 4 org kawan ak termasok ak 5 orang . girls all tw. ehehhe. 

 okey . dorang sgt HOT ! ladies gitu . hahahahha . ak ? still ngn SEMPOI ak ni la . heheheh

sy PENAT la nak taip . taip kn boleh ? apa kata ak tunjuk kan pic kami jela ye . =)
senang cite. xyg mengong2 korg nk baca and xyh sush2 ak nk BEBEL. ehhehehe


ni mira . kami berdua pkai seluar . xbergiat lg dlm fashion HOT tu . hahah
 
 ni p.jay . ladies HOT kan . hahahah

ni aya . die ni la ketua ladies HOT . ahhahaha

sama tinggi . =)

with MASTER times square . hehe

kami berlima da PENAT jalan . -_-
 
twin *seluar + skirt*
 
with twin NAJWA LATIF . huhuh
 
gong xi fa cai 

HOT kan mereka .kiikikki

  \
aku still dgn SEMPOI aku . (00)

smpi saja uma ketemu BANTAL terus KOJOL xingat DUNIA da .
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Friday, 3 February 2012

SAYANG vs CINTA

tolong PAHAM naluri WANITA yang wajar MENCINTAI and DICINTAI . itu lah ayat yg wt aku TERSENTAP gila td. serius JATUH air mata dgn DERAS ye td ! aaarrgghh !
aku PEREMPUAN la mangkok ! da cmform2 la aku PAHAM and MENGERTI ! ap? ingt ak ni JANTAN ke?! aku reti lah nk BEZA kan 2 perkara ni ! WTFrog la ko KAWAN !
aku JATUH and REBAH sebab KAU . aku PUTUS ASA and GAGAL sebab KAU . tapi aku paksa diri ak ni tok BANGUN tanpa bantuan KAU lansung disisi mahupun sokongan dr kau. aku KUAT kan segala segala ye demi meneruskan HIDUP aku . klu sebelum ni kau JATUH and REBAH aku ANGKATkan kau. kau PUTUS ASA and GAGAL aku SEDARkan kau .tapi sekarang ? aku TERSUNGKUH ke . aku LUMPUH ke . cmwe aku BANGUN sendiri . 
sekarng ko BAHAGIA ngn idop ko terus ko CAMPAK aku dalam PERIGI terCUNGAP menyelamatkan diri . ko xAMBIK tahu sal aku p0w.pdhl ko taw ak SAYANG gila kt ko ! lebih terKILAN ye lg . ko cakap aku OVER ! yes ! aku sorang je OVER sayang ko . ko x lnsung. aku TERIMA !
btol kata orang ." KAWAN time senag mudah DICARI ". sekarang ak NGERTI sepenuh ye MAKSUD ayat tersebut ! tp ak perlu KUAT tok teruskan idop walau pun idop tanpa KAWAN ni memg xblh and sush . ak p0w berSAYANG and berCINTA gak. tp ak xdela cmpi nk BUANG kawan yg ak da idop sama SUSAH SENANG bersama die selama ni. sebb ak thu . nnt ak MATI kawan gk yg MANDIkan JENAZAH aku. bukan PAKWE aku ! dlu ak agk BERUBAH skit . ko da sibuk ckp ak ni bkn miera yg dlu la. itu la. ini la. tapi ko? ad ko CERMIN perubahan ko? xde kn sebb ko pikir ko xde perubahn ! senag cite sebb ko pkir ko PERFECT



untuk pengetahuan ko ! ko CHILL ! ko yg xRETI bezakan SAYANG vs CINTA . sebb ko batak gila babi ngn CINTA ko tu ! cmpi ak kawan ko ni p0w ko HINA and CACI ! klu ko xkhwin gk ngn laki ko tu . aku org PERTAMA yg GELAK SAKAN ! hahhahahah




Thursday, 2 February 2012

SOLEHAH seroja

eeeehhhhhh ! lama xBEBEL kt PERSONAL TASTE ni . aik maklum la . class every day . hheheh . pdhl dtg clss sign kedatangn je. tah PAHAM tah x ap yg doctor ajar p0w HAPRAQ la ! XD . serius mmg xde MOOD tol la nk study tok sem3 ni . lbh2 lg nk kene HADAP mu manusia tu every time clss. FFUUHH

arini clss ak TAMAT jam 12.30 tgari td . ak ni ANAK JATI sijangkang . so bila clss tamat je ak akn LINTANG PUKANG balik sijangkang ! ahahahah. cm besa. ak akn siap2 tok balik kmpg sijangkang bila tamat saja clss. yg xblh bela ye. new CEO kolej nk datang MELAWAT hostel seroja la pulk arini . cam TAIK kn ? kacau LINE mood balik kmpg btol la ! ak p0w terus TEXT ibu TIRI ak tnye tol ke CEO nk dtg ? ibu tiri ak reply 'aaahhh . jgn nk ngada2 tido PELANGI a balik ye ! ' PPEPEERRRHHHH ! siap bg AMARAN lg tu . iiiiiiiiiisssssssssssshhhhh ! muncung TIKUS terus ak .

disebbkn ak HORMAT akn CEO ak yg CUN meleCUN tu . ak p0w trun kn EGO kmpg ak ni . so ak STILL kn diri kt hostel seroja ni tok layan KARENAH CEO ak ni .gotong royong hbis habisn seroja aku SELONGKAH . abes gotong royong tunggu PERMAISURI ni punye la lama cmpi TERLELAP ak di buat ye. skli die datang . ak BIUL2 je. mamai kn . serius FIRST TIME ak tgk CEO aku tu . ahhaha. ak xknl p0w die yg mana . yg ak ingt member ak ad ckp die ad tahi LALAT dekt2 ngn MULUT . so ak cam die CEO ak p0w sebb tahi LALAT die tu ! hahahahahahah. agk BESAR terang benderang gk la tahi LALAT die tu ! ahhahahaha.

yg lg ak SEBEL ye. ak da ciap2 nak balik da ptg td pas CEO habis wt LAWATAN. tut2 ibu TIRI ak ni datang habaq sok ad KOKO . wajib hadir ! ahhhhhhh ! lg BENGANG la ak di wt ye ! ikot kn ati KEJAM ak ni . ak ponteng je KOKO tu . ap ak KESAH wlaupun da 3x berturut2 ak xHADIR. cmpi ibu TIRI ak ni habaq 'kamu jangn smpi kne ambk tindakn DISIPLIN mira' . dgn selamba ye SENYUM je ak ! hehehh. so ak da wt KEPUTUSAN nk balik gk . ttbe ibu tiri ak pndg ak ckp jgn nk balik . sok ad UKUR baju UNIFORM . eeeerrrrgghhh ! terus JATUH bahu BESAR ak ni ! BENCI tol la !









btw . skrg ni ak still lg kt SEROJA. ni la first time ak dok SEROJA full time seminggu . teros jd anak SOLEHAH seroja ak di buat ye . cmwe ye gara2 CEO and KOKO ! . eemmmm . nasib BADAN besar ak ni la . ehheheheheh