" aku NUR AMIRAH BINTI AHMAD TAKHIYAT . lahir pada 16 AUGUST 1992 . aku mengarang BLOG ini bukan lah untuk BERMEGAH mahupun MENAGIH SIMPATI anda . aku menulis bagi menceritakan kehidupan aku kepada anda . kisah hidup aku yang telah ditentukan olehNYA . aku akan menaip dengan HATI yang terbuka and tenang . aku harap anda membaca pun dengan PERASAAN yang sama . aku meMOHON ampun dan maaf andai kata cerita hidup aku ini mengGURISkan hati anda . meNYINGGUNG hati anda . meNYAKITkan hati anda and seangkatannya . aku menulis dengan HARAPAN aku akan meneruskan kehidupan aku menjadi lebih BAIK pada masa akan datang berbanding masa kini . doa dan RESTU anda amat lah aku menanti . aku berharap semoga segala yang ditentukan olehNYA pada diri aku baik belaka . aku akan pastikan aku REDHA dengan ketentuanNYA itu . AMIN "

Followers

Tuesday, 27 December 2011

JAWA mali

hahaahah . kini ku KEMBALI dgn musim baru . edisi yg keberapa ye ? ahhhhh sudh .mcm rancangn TV pulk . sbnr ye nk story kt sni psal khidupan ak sebagai anak JAWA . tu je p0w .hahah . okey nk tgk x mknn jawa yg palig popular . eheheh .


ha' ini la die mknn org jawa . NASI AMBENG . org jawa yg xpndi mkn nasi ni mmg dah sah jawa CELOP . haahhahahaahha . sbb klo org jawa yg xmkn nasi ni mmg kene gelk la kn . hehe.

nasi ni klo kt pasar malam sllu ad org jual . tp ak xpenh terlints p0w nk bli . tw x sbb ap . sbb xmenarik perhatian ak lnsug . org kata nasi ambeng yg jual kt pasr mlm mcm tu nasi ambeng celop nama ye. hehehh. bkn ap .rse ye lain dgn nasi ambeng jawa yg kami sll mkn time tahlil2 tu . adat jawa. nasi ambeng akn dibuat sll ye time buat kndri thlil/doa selamat .kn lg terserlah KELAZATAN ye apbila da dibacakn dgn ayat ayat 
AL-QURAN / SELAWAT .=)


nasi ambeng ni blk dimkn seramai 25 org dlm 1 talam. tp xde la 25org tu berkemurun kt 1 talam tu tok mkn.  dlm 1 talam ni akn dibahagi kn kpd 5 bugkus. 1bugkus tu leh dimkn tok 5/6 org . sush tw nk bhgikn 5 tu. sll ye org2 tua jawa yg bahagikn ye and bugkus.yg muda2 pndi MAKAN je. terutama AKU . hahahh . menu yg ad dlm nasi ambeng ni . NASI . IKAN KERING.SERUNDING.AYAM.MEE GORENG. SAYUR LODEH/GORENG.TIMUN. PAJERI TERUNG.IKAN GORENG.TEMPE.TAHU. and yg plig penting msti la dibugkus dgn DAUN PISANG

selera makn anda akn lg berTAMBAH apbila anda makn beramai2 sebegini . kn seronok tu . =)

 nk tw keENAKan rasa ye mcm ne? cuba la / KAHWIN la ngn org . hahahahahahahahahahaha



Thursday, 22 December 2011

"-_-"

so SAD . serious MISSUSOMUCH ! . tp malag ye da xBERERTI lg wei . ko BUANG ak jao2. dr diri ko . and plig TERGAMAN ak . ko buang ak dr KEHIDUPAN ko ! . =( . tp ak cpe tok pkse ko kn . nk xnk ak kne gk PAKSA dri ak ni trma KENYATAAN ye . so nk xnk ak kne REDHA dgn ap yg berlaku. =( . serious ak mengalir kn air mata ak krn ko ! rse cm ak ni BODOH sgt gi SAYANG ko slme ni ! aaaaaaaarrrrrrrhhhhhhh !


tw x 1 arini ni ak bwk diri tok ilang kn SERABOT kt kple otak ak ni ! ak g pusig2 BUKIT TINGGI . last ak stop lepk kt taman BANDAR BOTANIC . niat ati nk ambik KETENANGAN .


last2 mengalirkn air mata yg xterundang ni ! ahhhhhh ! BENCI gleer !

mgkin ak terasa SYAHDU sgt sbb ko org yg plig ak SAYANG kot slps FAMILY ak . berTAON kte kenl.cmne ak nk berLAKON depn fmly ko yg kte okey saja . sbb klo fmly ko and fmly ak tw yg kte da xmcm dlu cmfrm fmly kte akn marh and tnye.so nk xnk kte kne berLAKON buat2 biasa. msalah ye skrg ni . blh ke ak atau ko berLAKON wt2 kte ni okey2 saja????? . tu yg mnjd tnda tnye ye ? sedg kn dlm fon p0w kte xmmpu apth lg depan2 . ffuuuhh !

ak akn cube . cuba and tros mncuba tok buang perasan tu !
akn akn mencuba ye sedaya kemampuan ak tok buang PERASAAN ni dr idop ak ! ak hrp ia ye akn BEJAYA ! yess ! ak BOLEH ! wlup0w ak tw ia amat meMEDIHkan .


pphl p0w ak nk ko tw . ak sgt la TERSEKSA dgn PERASAAN ni . tp ak akn cuba BUANG ye jao2 sbb tu adlh PERMINTAAN ko . so ak akn TUNAIkn ye. sbb ak xpenh igkar dgn PERMINTAAN ko slme ni . permntaan akhir ko adlh meLUPAka ko . so ak TERIMA and akn tunaikan ye. cuba ak xle nk jnji sme ada ia akn BERJAYA atau TIDAK ??. ak hrp ia akn bejaya .AMIN


Tuesday, 20 December 2011

mUaL mUaL

arini ak asik makan je . bgn2 tros ambik piggn tros makan. dok2 men game n tgk movie. pstu xlama tu g dapor ambk piggn lg n makan lg.dr pg bnd yg sama ak lakukn smpi la mghrib. addduuhh ! xtw la cmne nk thn tekk ni drp tros meneln ap2 .da la mkn tido mkn tido je krje ak kt uma ni . fffuuhhh !

okey nk cite kt sini.bkn ak mual2 sbb PREGNANT. elok2 selera mkn ak kuat arini . ttbe selera tu telh diMATI kn oleh my dad. ooohhhh ! knp lah ... okey , my dad ttbe balik th xtw dr mane dgn mmbawa 2 plstik besr dgn brisi kn BAU yg kuat. YA ALLAH mmg trkejot BEROK teros idong BESAR ak ni trhidu bau yg xDIUNDANG tu .

nk tw x ap yg my dad angkut bwk balik ?
ha' ini la yg my dad ANGKUT bwk balik . YA AMPUN ! mmg KEMBANG teros idong ak ni . da la idong ak ni mmg da terlbh kembang . blh pulk ditmbh kn ye lg kembang dgn bau DURIAN ni .

ap lg . ak teros la lari LINTANG pulak msok blik . tros ak ambk fon murh ak tu text kt DIE. ngt kn dia nk la dgr big PROBLEM ak tu.rupa ye die mkin gelak BESAR kn ak . iiiiisshhh ! dasar ngongek

jd DINDONG teros otak ak ni . 

okey la . otak OWNER da bengong PUTAR putar da ni . bye ! nite !

Sunday, 18 December 2011

REDHA "-_-"

my princess ! aku xmmpu nk thn air mata ak ni lagi da ............... =( . cepat la kua dari ward tu . =( . xsggup nk dgr story ko kt ward tu lg da =( . ak tw ko SENGSARA dok dlm ward tu.



lmbt yela nk bln 4 ni . cepat lah bbbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkk MALAY ! xyh da g india sana da leps ni ok . sbb ak xnk apa2 MENIMPA diri ko lg da pas ni .


i akn sentiasa TUNGGU u ok ! don't worry !

Friday, 16 December 2011

my PRINCESS sick "-_-"

"YA ALLAH . aku mohon ko kuatkn lah semangt beliau . pnjg kn la umo beliau . brikn lah kesihatan yg baik kepada beliau ".AMIN ! doa saja yang ak mmpu tok bntu ko wt mse skrg ni . ak tw ko terseksa dgn kehidupn di sana. ak tw ko risau keadaan org2 pntg ko kat sini . don't worry dear . kt sini smwe ok2 je. ak akn tgk2 kn OPAH kt malay sini . ko kuatkn la semangt ko kt sana. ktorg akn tggu kepulangn ko disini ok. =)


ok . kata2 tu ak tujukn khas kt insan bernama nor azura ali ini .dia ANAK YATIM PIATU . yg jaga mkn minum die dr kecik cmpi skrg adlh OPAH. so org yg plig BERMAKNA dlm idop die adlh OPAH .  YES ! she is my PRINCESS ok . xkira la ap org nk ckp . yg pntg ak nk ko tw . ak SAYANG ko . 


ingt . ak penh ckp kt ko . yg ak akn harugi SUKADUKA brsama ko . so ak akn tunaikn kata2 ak tu kt ko . jz buat masa skrg ni . ak xmmpu nk tolog ko kt sana . ak hanya mmpu DOAkn yg terbek tok ko dr sini . klo ko ad kt MALAY sini . ak akn jaga ko 24jam .sbb ak da jnji pd diri ak ni . slgi ko xmnjd tggugjawab suami ko . slgi tu la ko adlh TANGGUNGJAWAB ak . tp apkh daya ak skrg ni?? serius riso gleer pikir keadaan ko kt INDIA sana . smpi skrg da jam bpe p0w ak xmmpu nk lelp kn mata sbb pikr keadaan ko kt ward sana.


sini la tempt asl ye kte mula2 kenal . ak miera. ko zura . ko snior ak . ak junior ko .malag ye . ak xpenh hormat ko sbgi snior ak . sorry sis ! ko penh kata kt ak yg ko sorg pmpn yg xad HATI PEROT . mulut logkag . xde org suka perangi ko . tp ak xpenh ambk kira p0w tu smwe . bg ak . pndangn MATA sllu MENIPU . pndangn HATI itu yg HAKIKI .

 
sehari sblm ko terbang. kte smpat snap pic sama2 kt kolej . time tu ko nangis kt bahu ak . ak ingt kata2 ko . "blh x klo i xnk gi india" ko xkn gi india sana sbb ko riso kn keadaan org2 kt sini terutama OPAH . tp skrg ni . org2 kt sni yg risokn keadaan ko kt sana . so ak nk ko kuatkn semangt ko spya org2 kt sini xtros riso kn ko okey .

ini la pic yg kte snap beberapa mnit lg sebelum ko terbang k INDIA sana. ko bisik kt telinga ak . "tunggu i blk malay taon depn. i nk u yg jemput i kt airport ni ok" yes . kata2 tu msh tersusun rapi pd ingtn ku . ak akn TINGGU ko and tros MENUNGGU ko ok . don't worry dear ! 



dulu kita akn kesana sini bersama. tp buat masa sekarag ni . ak terpksa lepskn ko tok cri kejayaan ko kt INDIA sana. so ak menunggu saat2 kini kembali . so ak akn TUNGGU TUNGGU and tros MENUNGGU kepulangn ko okey . sbb ak da jnji kt ko ble ko blk je MALAY ak akn angkut ko g pusig area2 mana yg ko suka . so ak nk tunaikn jnji2 ak tu kt ko . 


13-15/2011 semalam ak FINAL EXAM . tp ak xtw la ap yg ak jwb tome exam tu . mmg SERABOT gleer la wei . LINGKOP pointer exam ak sem 2 ni .
 

ble ad masa FREE je . da pkir da nk STUDY . tp ble bukk je buku . perasaan nk study mmsti ilang . tros mnjd STUDY is BORING . eerrrhhh ! TENSION gila !


sblom tido ak NANGIS xhenti cz pikir kn EXAM yg da lingkop siang tu . time tu r ak mmrlukn sesorg tok ak plok lepskn tangisn kecewa ak ni . tp ak xde sapa2 tok ak sndr kn kple ak pd bahu sesorg tok melegakn tngisn ak time tu . klo ad ko . da smsti ye ak akn tumpg bahu ko . time tu . ak hanye mmpu tenong BINTANG bintang kt langit je sbgi gntian ko .sbb ak ingt ayat ni "klo RINDU kn i tgk la BINTANG yg plig TERANG " serious ak =""""""""""""""( xhenti .last2 ak terlelp kt lua koridor .


xsangka wei . saat ak xTENANG ati time EXAM tu la saat ko MENDERITA menahan kesakitan TULANG BELAKANG ni . tgk ! betapa KUAT ye perasaan tu ! sbb ALLAH tw betapa tebal ye ketulusan hati kte  =) .very SAD dpt berita ko msok ward kt INDIA sana. time tu . YA ALLAH ! hanye tuhn je tw ap PERASAAN ak saat tu . ko diam kn diri ximform p0w kt ak sbb xnk ak RISAU kn ko. bodo la ak klo ak kata ak xriso ko . comform la ak RISAU gleer dpt tw ko msok ward . sbb ak tw VERTEBRA sgt PENTING dlm KEHIDUPAN !

 
ingt x LIRIK lagu ni ? tiap x kte SKYPE . kte CALLING . ko msti sruh ak nyanyi kn lgu SAAT TERAKHIR by ST12 ni sblm kte say BYE . ia mmbuatkn ak terpiki . knp ko suka sgt ak nyanyi kn lagu ni tok ko . adkh senikata lagu ni akn mnjd KENYATAAN??? no ! please say no to me ok ! sbb kte da pnh jnji xkn tinggl kn sapa2 antara 1 sama lain .


A+A= amira&azura+FOREVER . =) . "kami akan sentiasa tersenyum okey" .
*ILOVEUSOMUCH my PRINCESS*



Sunday, 11 December 2011

FINAL EXAM

AAAARRRRRRGGGHHHHH !  KEMALASAN melanda ! bukk buku je MENGUAP . tutup buku je TIDO . ppeerrrggghhh ! memang LINGKUP la wei mcm ni ! so ak guna PETUA ni .

Petua Menghilangkan Mengantuk Semasa Belajar


1. Pasang Niat  Untuk apa anda belajar, kenapa pula anda belajar? Bila semua ini anda telah mampu jawab dengan jelas, jerit kuat-kuat dalam hati. Katakan dalam minda anda bahawa anda mesti belajar untuk menggapai matlamat anda itu. Tidak ada orang malas yang boleh berjaya. Matlamat yang benar-benar jelas akan membawa seseorang itu ke suatu tahap yang tidak pernah dijangka-jangka dan mampu menewaskan apa pun halangan yang ada di hadapannya. Mengantuk, bosan dan sebagainya bukanlah masalah.


2. Belajar dalam jangka waktu yang pendek – Ini penting. Selepas 1 jam seeloknya, berhenti sekejap. Kalau 30 minit sudah rasa penat pun tidak mengapa, berhenti sejenak. Buatlah apa-apa hobi anda. Baca novel-novel, komik-komik, main game pun tak apa, asal anda mendapat semula semangat study anda. Amalkan tabiat begini selalu, dan anda akan rasa anda tidak akan jemu untuk menelaah buku-buku pelajaran anda.

3. Dapatkan tidur yang cukup Ramai yang terlepas pandang mengenai hal ini. Tidak ada gunanya menelaah berjam-jam tetapi hasilnya sama saja dengan mereka yang menelaah hanya sejam. Apa bezanya? Belajar dengan berkualiti nilainya memang tidak sama dengan mereka yang belajar, tetapi tiada kualiti. Jika inginkan kualiti masa belajar, pastikan anda benar-benar segar dan cergas semasa belajar. Otak yang letih sukar untuk memproses segala maklumat yang dihantar kepadanya dengan berkesan. Jadi, pastikan anda mendapat tidur yang mencukupi. Ingat, tidur yang sempurna juga merupakan salah satu strategi untuk anda berjaya di dalam pelajaran.

4. Minum Air Masak (kosong) – Jadikan amalan minum air masak sebagai amalan harian. Makan buah-buahan  selalu pun bagus. Tubuh yang kekurangan air akan lebih mudah untuk berasa letih. Letakkan sama air mineral di sebelah meja anda. Air ini akan membantu anda jadi penenang apabila anda gelisah. Jadikanlah ia suatu amalan dalam hidup anda, agar anda berasa lebih cergas dan lebih sihat dalam urusan harian.

boleh caya ke ak guna PETUA ni ?? pphl p0w . kte tgk la RESURT aku O.K ke K.O

Thursday, 8 December 2011

penyakit B

fana . fana . mmg lucu ko . tu la BEGEQ ! ak da pesn awal2 . g klinik . g klinik . xnk dgr ckp ak ni . 


ha' bru padan mke ko ! ahhaahaha. elok2 penyakit B ko tu skecil ni je . skrg sebesr mne jd ye? ha' mmg padan mke ko la kn terlbh dgr ckp ak . tgk la nnt . di KOREK ye tu ksi BELUBANG bdn ko tu . hahahhah



nsib ko la fana . xpsl2 dpt merasa menjd patient kt tmpt ni . hahahaha . ak yg anak JATI klang ni p0w xpnh mnjd PENGINAP HTAR klang ni . hahahahahh


dari jao je da nmpk KENYATAAN ni . hahhahaah . CUAK hbis ko fana . hahahahahhah . nsib malang MENYEBELAHI ko la arini . hahahahah . tu la. lain x jd pendengar NASIHAT ok !


ok . ini dia ................................................ hahahaahahhahaha. ini la dia BANGLO PANGSAPURI ko ! hahahaahahha . tinggi LAMPAI kn . hahahhaha . msti SERONOK habis. hahahahah . ap yg plog pntig . PINK lg tu . hahhahahahhahahahahaah





Friday, 2 December 2011

LONELY (00)

RINDU kt hokhok sy . (-'-) . xpyh nk MENYEPI kn dri tok study for EXAM sgt la kn. mcm la ak ni x EXAM . ngt ckit ye kte pnye EXAM sama . hahahahah . MENGONG kn . 

so SAD sayang .


tido smpi terMIMPI die la . ffuuuhh !


study ? klo da tido p0w smpi termimpi . study nk FOCUS mmg MAMPOS la kn nk menjd. hahahahha


smpi lapo p0w mkn MAGGI je tw . nk kua xde PARTNER nk temn kn =(


" PENANTIAN ITU 1 PENYEKSAAN "


da pent study nnt ambk sy kt uma ok . heheheheeh . kua DATE mkn ok . lapo sgt ni tw tuggu die siap STUDY yg berjam smpi berkulat buku die tu . hahaahhahah

 * ILOVEU*
muahmuahmuahmuahmuah . GEDEQ seketik jela SAYANG ! ehehheheeheh

Thursday, 1 December 2011

KEBULURAN melanda

lapo gila jeb ! nk msk ap p0w xde dlm peti n rak kt dpor tu . yg ad . MANGGI je . pppeerrrrrhh ! mengundang PENYAKIT la wei klo ak mkn sllu . nk mkn lua , wet tnga kopak . eemmmmm . tnpa memikir pnjg lg . ak memksa dri tok membawa perot yg lapo ni g mkn lua . kelua je uma . ffuuuhhh ! HUJAN lebat la pulk wei . mmg mnmbh kn lg kelaparan ku ni . 


nk xnk . terpksa gk ak redah hujn lebt ni . basah kuyup la .


sampi je kedai . fuyoh ! penoh gila kdai . smwe jantan pulk tu . ptot lx . ad BOLA rupa ye . memg malu la kn nk mkn dngn keramaian JANTAN mcm ni . tp di sebbkn kelaparn gila . so kne gk la mncmporkn diri dlm keramaian jntan bola ni smua. 


NASI BUJANG 1 set . dengn semangt ye oder kt abg ambk oder tu . hahahah . ni jela mmpu . idop membujang+student=kocek kosog . hehehehehh . yg pnting ap ? KENYANG ! =)